Hacklab Mikkeli ry – yhdistys

Hacklab-yhteisön toiminnan mahdollistamiseksi on perustettu ja rekisteröity yhdistys Hacklab Mikkeli ry. Yhdistyksen peruskirja allekirjoitettiin 16 perustajajäsenen toimesta 16.2.2015. Hacklab Mikkeli ry on rekisteröity yhdistysrekisteriin rekisterinumerolla 214.788. Tällä hetkellä yhdistyksellämme on hieman yli sata jäsentä.

Yhdistys toimii yhteisöä edustavana oikeushenkilönä ja on tehnyt siinä roolissa myös vuokrasopimuksen nykyisistä tiloista. Yhdistys voi myös hakea ja anoa erilaisia avustuksia. Yhdistys toteuttaa yhteisön tahtoa ja tavoitteita.

Jäsenyyden edut

Liittymällä yhdistyksen jäseneksi mahdollistat toiminnan jatkuvuuden taloudellisesti. Jäsenenä voit käyttää hacklabin tiloja ja välineitä. Jäsenenä pääset käyttämään myös yhdistyslain suomia oikeuksia.

Jäsenyys oikeuttaa sinut ryhtymään kuukausijäseneksi, mikä tarkoittaa 24/7-pääsyä – eli siis ympäri vuorokauden vaikka joka päivä – hacklabin tiloihin sekä oikeuden säilyttää omia projekteja hacklabin tiloissa. Kuukausijäsenyys on myös tärkein tulonlähteemme.

Yhdistyksen jäsenyyttä voit hakea täyttämällä liittymislomakkeen. Yhdistyksen hallitus käsittelee jäsenhakemukset mahdollisimman ripeästi ja lähettää uusille jäsenille kattavan tietopaketin.

Palkinnot ja avustukset

Maaliskuussa 2015 Hacklab Mikkeli ry. sai Mikkelin kaupungilta 1000 euron KulttuuriKannustin-palkinnon.

Huhtikuussa 2015 Fuugin säätiö myönsi 2000 euron avustuksen tilojen varusteluun. Avustuksella hankittiin välineitä mm. elektroniikan kehitykseen.

Yhdistyksen hallitus 2018 – 2019

puheenjohtaja Heikki Kurhinen
varapuheenjohtaja Antti-Pekka Lehtonen
varainhoitaja Merja Väisänen
sihteeri Taneli Selin

Hallitus on tavattavissa useimmiten hacklabin avoimissa illoissa. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Game Lab Mikkeli -hanke

Hacklab Mikkeli ry hallinnoi Game Lab Mikkeli -hanketta, joka on yksi Meijän Mikkeli -hankkeen ESR-rahoitteisista tuensiirtohankkeista. Hankkeen toiminta alkoi 1.10.2018. Lisää hankkeen tavoitteista ja toiminnasta löydät hankkeen sivuilta.